|
بودجه قابل انعطاف
|
|
۲۱-دی-۱۳۸۹, ۰۸:۵۹ عصر
ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بودجه قابل انعطاف
با سلام از دوستان میخواهم که در مورد رگرسیون در بودجه قابل انعطاف توضیحاتی بدهند؟ با سپاس |
|||
|
۲۳-دی-۱۳۸۹, ۰۶:۴۸ عصر
ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
RE: بودجه قابل انعطاف
با سلام خدمت Vahed عزیز: من توضیحات کلی رو در مورد بودجه قابل انعطاف و رگرسیون برات مینویسم اما اگر دیدی کامل نبود یا مثال خاصی مد نظر داشتی که نتونستی با این توضیحات حلش کنی بهم بگو که اگر تونستم بیشتر کمکت کنم: اگر ضریب همبستگی بین ارقام تولید و ارقام بودجه دقیقاً برابر با 1+ یا 1- باشه به این معنی است که میتوان برای پیش بینی مقدار بودجه از مقدار تولید استفاده نمود البته لازم به توضیحه که ضریب همبستگی 1+ یا 1- یعنی اینکه مبالغ بودجه با مقادیر تولید رابطه کامل دارند ( مثبت یا منفی) و در حالت ساده اگر نقاط این (مقادیر تولید ، مبالغ بودجه) رو به صورت زوجهای مرتب در یک نمودار رسم کنیم همه آنها دقیقاً در یک خط قرار میگیرند و برای محاسبه معادله این خط میتوان از هر دو نقطه دلخواه استفاده نمود تا معادله خطی را بدست بیاوریم که دقیقاً از تمامی نقاط عبور میکند اما اگر ضریب همبستگی بین ارقام تولید و ارقام بودجه دقیقاً برابر با 1+ یا 1- نباشه یعنی اینکه تغییرات مبالغ بودجه تماماً تحت تاثیر مقادیر تولید نیست و به عبارت دیگر نمیتوان دقیقاً مبالغ بودجه را با استفاده از مقادیر تولید برآورد نمود در این موارد برای اینکه بهترین تخمین زده شود معادله خطی را رسم میکنند که مجموع فواصل آن از تمامی نقاط کمترین مقدار ممکن باشد
که با استفاده از معادله کلی خط راست که عبارت است از :
حالت کلی خط را در نظر میگیرند سپس مقدار ضریب x را با استفاده از فرمول زیر محاسبه مینمایند :
که با استفاده از این معادله میتوان مبالغ مختلف بودجه را با استفاده از مقادیر متفاوت تولید تخمین زد که دقت این تخمین بستگی به مقدار ضریب همبستگی بین دو متغیر دارد امیدوارم توضیحات کامل بوده باشه بازم اگر مشکلی بود من در خدمتم دیگران قرعه قسمت همه بر عیش زدند دل غم دیده ما بود که هم بر غم زد حافظ |
|||
|
۲۵-دی-۱۳۸۹, ۰۳:۲۱ صبح
ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
RE:
بودجه قابل انعطاف
با درود
امکان داره یک مثال مطرح کنی که ضریب همبستگی رو هم به دست بیاریم و رابطه شون رو بهتر بفهمم؟ با سپاس |
|||
|
۲۶-دی-۱۳۸۹, ۰۸:۱۵ عصر
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۶-دی-۱۳۸۹ ۱۰:۵۲ عصر، توسط حسین صابری.)
ارسال: #4
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
RE: بودجه قابل انعطاف
سلام خدمت واحد جان این مثال رو با اکسل طراحی کردم و با همونم جوابشو میدم به این اطلاعات که مربوط به سطوح مختلف تولید و بودجه پیش بینی شده هست نگاه کنید:
اگه بخواید با توجه به این اطلاعات یک خط راست رسم کنید که از همه بگذره و بتونید با استفاده از اون خط مقادیر دیگه ای رو پیش بینی کنید میبینید که همچین خط راستی وجود نداره البته اگر به نقاط توجه کنید میبینید که تقریباً با افزایش سطح تولید بودجه هم افزایش پیدا کرده اما این ارتباط صد در صد نیست (ضریب هم بستگی کامل نیست) بنا بر این باید با استفاده از رگرسیون خطی رو برآورد کرد که مجموع فواصلش از نقاط بالا کمترین باشه من فرض میکنم که شما محاسبات سیگما رو بلدید بنا براین مقدار ضریب همبستگی رو با اکسل محاسبه میکنیم
ویا:
r=0.845 این ضریب همبستگی نشون دهنده وابستگی نسبتاً زیاد بین مقادیر تولید و مبالغ بودجه است حالا برای محاسبه فرمول خطی (که بهترین برآورد باشه ) با استفاده از فرمولهایی که در پست قبل گفتم باید ابتدا مقدار بتا رو محاسبه نمود:
دیگران قرعه قسمت همه بر عیش زدند دل غم دیده ما بود که هم بر غم زد حافظ |
| تشکر شده توسط : vahed |
|
|